Hoppa till huvudinnehåll

Mole poblano på ekologisk kyckling

En kycklingrätt med sting. Till ingredienserna hör inte mindre en tre olika sorters chili. Man ack så gott det blir!

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillredning:

1. Rosta chilifrukterna i torr stekpanna. Ta bort skaften och fröna. Riv dem i bitar och blötlägg i varmt vatten i 30 minuter.

2. Stycka kycklingen i lederna. Koka en lätt buljong på benen och skrovet. Sautera kycklingbitarna i ister tills de är gyllenbruna runt om, ta upp och flytta över dem till en gryta. Spara istret.

3. Mixa alla övriga ingredienser utom chokladen och hälften av sesamfröna till en pasta i matberedare. Mixa vid behov i flera satser.

4. Hetta upp istret i en tjockbottnad panna och fräs kryddpastan i ca 5 minuter. Tillsätt ca 5 dl kycklingbuljong och chokladen. Såsen ska vara ganska tjock. Häll den över kycklingbitarna och låt koka på mycket svag värme i ca 45 minuter. Smaka av.

5. Servera med guacamole och tamales. Dekorera med hackad koriander och resten av sesamfröna.

Tamales

1. Rör ihop mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt istret och blanda. Tillsätt så mycket vatten att det blir en deg.

2. Rulla degen till små bollar. Paketera in dem i aluminiumfolie och ångkoka i 30-40 minuter.

Guacamole

1. Mosa avokadon grovt med gaffel.

2. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om. Salta och peppra.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi