Hoppa till huvudinnehåll

Pasha

Lördaxlyssnaren Janne har skickat in ett pasharecept som du hittar här!

Ingredienser

Anvisningar: 

Lördaxlyssnaren Janne skickade in ett pasharecept.

Lägg russinen i hett vatten för en stund, är de väldigt stora så kan man gärna finhacka dem. Lägg kvarken i en pyts och rör i det smälta smöret, smetanan, grädden, äggulan, sockret, mandeln, vanillinsockret, russinen och succaten. Fukta förbandstyg och lägg det dubbelt i en pashaform, blomkruka med hål i botten eller i ett större Melittafilter. Vik tyget över, lägg en liten tyngd på och låt formen stå kallt ett dygn. Överlopps vätska droppar ut genom hålet.
Stjälp upp pashan och garnera den med inlagd frukt, hackad mandel. Ät den som efterrätt eller på vetebrödsskivor. Pashan kan frysas ner. Färsk frukt i smeten gör att den lätt möglar och jäser.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi