Hoppa till huvudinnehåll

Ahmeds memmatryfflar

Den största memmaentusiasten som finns i Finland är troligtvis Ahmed Ladarsi i Dickursby. Här bjuder han på en delikat dessert - chokladtryfflar gjorda med memma!

Ingredienser

Anvisningar: 


Memma som köps i butiken innehåller för mycket vatten för att genast kunna användas. Därför behöver man sätta in memman i ugnen utan lock på 80 grader i 6-8 timmar, så att det avdunstar ungefär 160 gram vätska.

Bryt chokladen och sätt i memman medan den är varm. Rör om till chokladen smälter. Massan är klar att rullas till tryffelbollar.

Smält mörk eller vit choklad i ett vattenbad. Chokladen får inte vara för rinning eller het. Doppa bollarna i choklad och ställ dem på ett inoljat fat.

Se också Ahmeds recept memma tagliatelle

» Se också Elisabeth Strömsöreportage om Ahmed Ladarsis

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi