Hoppa till huvudinnehåll

Krispiga chicken nuggets med fyllda paprikor och ugnsstekta champinjoner

En fräsch variant av superamerikanska chicken nuggets med varma grönsakstillbehör till. Här krävs lite planering för att allt ska vara lagom varmt när ni äter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fyllda paprikorFyllda paprikor
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv morötterna grovt. Hacka oliverna grovt. Hacka salladslöken (lämna den översta mörkgröna delen). Lägg i en bunke och smula ned fetaosten. Krydda med svartpeppar och timjan. Mosa med gaffel.
Dela, kärna ur och skär bort det vita ur paprikorna.
Lägg de halva paprikorna i en ugnsfast form och fyll dem generöst med morots-feta-oliv-hacket.
Ställ in i ugnen i 25 min.

Chicken nuggets
Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar (ca 2 cm).
Mixa mandel, citronskal, persilja och bröd i matberedare. Lägg hacket på en tallrik och rulla kycklingbitarna i det så att de blir helt täckta. Lägg dem på en ugnsfast form eller plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 12 till 15 minuter.

Ugnsstekta champinjoner med kvisttomater
Sätt ugnen på 175 grader. Dela majskolvarna i tre bitar vardera och koka 5 minuter i saltat vatten.
Lägg champinjonerna, de hela tomaterna - inklusive kvist - och majskolvsbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen tillsammans med kycklingen (kycklingen överst) och låt stå i 12-15 minuter.

Saras kommentar:
En fräsch variant av superamerikanska chicken nuggets med varma grönsakstillbehör till. Här krävs lite planering för att allt ska vara lagom varmt när ni äter. Börja med de fyllda paprikorna och när de är klara lägger du över ugnsfolie och ställer åt sidan. Låt sedan chicken nuggets och champinjon/tomaterna stå i ugnen tillsammans. Leta upp paprikor i så många olika färger och former du kan hitta, så blir det snyggare och roligare. Med morötter i fyllningen blir det både saftigare och mindre fett. Champinjoner och tomater får helt ny smak i ugnen. Majskolvarna är mest för barnens skull.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi