Hoppa till huvudinnehåll

Biff à la Lindström à la Sara

Sara gör en variant av den klassiska rätten Biff à la Lindström där hon bl.a använder sig av färskriven rödbeta istället för inlagd.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Skala och koka potatisen.

Medan den kokar gör du cole slaw:
Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, salt, peppar och vinäger. Blanda med händerna - tryck till ordentligt, nästan som om du försökte mosa kålen, för att den ska mjukna. Tillsätt riven morot, senap och yoghurt och blanda. Låt stå och dra medan du gör biffarna.

Riv rödbetan grovt och lägg i en bunke. Slå i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en färs och forma till ganska tunna (ca 1 ½ cm) biffar. Stek biffarna i lite smör och olja på medelhög värme tills de fått färg och ställ dem sedan i ugnen i 15 min.

Rosta fyra brödskivor. Lägg en klick cole slaw på varje och så biffen överst.

Saras kommentar:
En klassisk biff à la lindström innehåller kapris, inlagda rödbetor och fransk senap och serveras med ett stekt ägg. Här använder jag istället riven färsk rödbeta och serverar med rostat grovt bröd och cole slaw.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi