Hoppa till huvudinnehåll

Fiskpinnar och nudlar med grönsaker och ingefära

Sara tycker att sej är en underskattad fisk och tillreder därför kokospanerade fiskpinnar och grönsaker med asiatisk touch. Gott och förmånligt!

Ingredienser

 • 8 hektogram (cg) sej- Fiskpinnar
 • 2 st ägg- Fiskpinnar
 • 1 deciliter (dl) fullkornsdinkel- Fiskpinnar
 • 1 deciliter (dl) ströbröd- Fiskpinnar
 • 1 deciliter (dl) kokosflingor- Fiskpinnar
 • 1 matsked (msk) olja- Fiskpinnar
 • 1 matsked (msk) smör- Fiskpinnar
 • ingefära- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 500 gram (g) pumpa- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 1 klyfta vitlök- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 1 matsked (msk) olivolja- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 2 st rödlök- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 0.25 st vitkål- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 1 st broccoli- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 1 tesked (tsk) sesamolja- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 1 matsked (msk) mango chutney- Nudlar med grönsaker & ingefära
 • 4 st risnudlar- Nudlar med grönsaker & ingefära
Anvisningar: 

Sätt ugnen på 175°C.

Börja med att förbereda grönsakerna: Dela löken på hälften och skär i ganska tunna klyftor. Strimla vitkålen och dela broccolin i buketter. Skär pumpan i stavar, ca 1 cm breda och ½ cm tjocka. Riv ingefäran och hacka vitlöken.

Skär fiskfilén i 3 cm breda skivor, ungefär samma storlek som fabriksgjorda fiskpinnar. Ta fram tre djupa tallrikar och lägg fullkornsdinkel i en, uppvispat ägg i en och en blandning av kokosflingor och ströbröd i den tredje. Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i kokos- och ströbrödsblandningen. Salta och peppra. Stek på medelvärme tills de fått färg på bägge sidor. Lägg i en ugnsfast form och ställ åt sidan. Ställ in i ugnen medan du gör nudlarna och grönsakerna.

Fräs grönsakerna, ingefäran och vitlöken i oljan. Rör hela tiden så att du inte bränner vitlöken och ingefäran. Slå på sesamolja, soja och mango chutney. Koka nudlarna för sig och blanda sedan med grönsakerna. Vänd runt och servera tillsammans med fiskpinnarna som fått stå i ugnen 7 minuter.

Saras kommentar:
Sej är underskattad fisk. Lite grå, men god. Och billig. Och vem har sagt att kungen ska komma på middag en tisdagkväll? Den här middagen får en asiatisk touch när fiskpinnarna paneras i kokosflingor och grönsakerna får smak av ingefära. Här har jag använt pumpa, broccoli, vitkål och rödlök i grönsakswoken. Men det går bra med vilka grönsaker som helst, som har lite tuggmotstånd. Hittar du till exempel inte pumpa så går det bra med tunt skivade morötter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi