Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling i ugn med rotsaker

Hel kyckling kostar inte mycket och hittas i nästan varje mataffär. Sara steker kycklingen i ugn tillsammans med mycket rotsaker.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Lägg kycklingbenen i en bunke. Pressa över citronen och vitlöken. Salta och peppra. Tillsätt soja och mango chutney. Blanda väl med händerna - glöm inte att tvätta händerna noga både innan och efteråt!

Skär potatis och morötter i ganska små bitar. Skär löken i klyftor. Bred ut i en ugnsfast form, strö över rosmarinkvistarna (som inte ska vara hackade) och lägg de marinerade kycklingbenen ovanpå. Ställ i ugnen i 15 minuter. Ta ut, lägg till tomater i klyftor, paprika i bitar och fyllda gröna oliver. Häll över vin (eller vatten med vinäger). Rör om och låt stå i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Saras kommentar:
Jag gillar mat som inte så förädlad, utan kommer som den är. Som kyckling med benen kvar istället för den vanliga filén. Hel färsk kyckling kostar inte mycket och finns nästan alltid i affären - det finns ingen anledning att köpa fryst.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi