Hoppa till huvudinnehåll

Dinkelsallad med chèvre och ugnsbakad rotselleri

Dinkel är ett slags vete med högt näringsinnehåll. Sara tillreder här en härlig ekologisk sallad med bl.a dinkel, getost och rotselleri.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Skär rotsellerin i 4 centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en tesked olivolja över varje och strö över flingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen. Ställ in i ugnen. När 25 minuter gått lägger du på en skiva chèvre på varje bit rotselleri, ringlar över lite honung och lägger en liten kvist rosmarin och några pumpakärnor (eller solrosfrön) på varje. Låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Gör salladen under tiden: Skölj dinkelriset i ett durkslag. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i 25 minuter tillsammans med ett lagerblad och en tärning grönsaksbuljong.

Dela tomaterna på hälften och gröp ur innehållet, som ska sparas till vinägretten. Skär tomaten i tunna klyftor. Skala gurkan och skär den i ganska små bitar, strimla sockerärterna och blanda ihop vinägretten, inklusive tomatinkråmet. När dinkelriset är färdigt lägger du allt i en skål och blandar. Lägg ut på fyra tallrikar och lägg en bit rotselleri med chèvre på varje.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi