Hoppa till huvudinnehåll

Aubergineröra "Baba ganouch"

Paul gör en aubergineröra, Baba Ganouch, som betyder lata pappan.Det förstår man när man läser receptet, enklare än så här blir det inte!

Ingredienser

Anvisningar: 

Aubergine eller äggplanta är en lite outforskad grönsak uppe i Norden. Den växer och tillagas mest i varma regioner där man tar siesta mitt på dagen. Tillredd på rätt sätt ger den en god smak och passar bra även i sallad. Baba Ganouch betyder lata pappan och det förstår man när man läser receptet, enklare än såhär blir det nämligen inte.

Picka auberginerna runt om med gaffel. Pensla med olivolja och salta. Baka i ugn 175°Ctills de krymper ihop och är mjuka igenom, tar ca. 20-30 minuter. Dela och gröp ur. Mixa med olivolja, rödvinsvinäger, hackad timjan, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Den här röran är väldigt mångsidig men speciellt god till t.ex. grillad kyckling eller lamm.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi