Hoppa till huvudinnehåll

Ceviche på gös

Gös och gösfileer
Gös och gösfileer Gös och gösfileer Bild: Yle/Monica Slotte gös

Ceviche är en peruansk specialitet, som kan beskrivas som en salsa med limemarinerad fisk.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tärna gösen i små tärningar, ca 1 cm. Lägg i en bunke och pressa över limen. Finhacka chilin, smaka av hur stark den är och lägg i så mycket du tycker (eller ta sambal oelek istället). Blanda och låt dra i kylen i 4 timmar eller mer.

Tärna avokadon ganska fint. Skala gurkan och tärna den lika fint. Finstrimla de färska kryddorna. När fisken dragit färdigt i kylen och är riktigt vit blanda i gurka, avokado och thaibasilika. Häll upp i snygga drickglas och ställ i kylen tills de ska serveras.

Saras kommentar:
Ceviche är en peruansk specialitet, som kan beskrivas som en salsa med limemarinerad fisk. Det här receptet innehåller färsk chili. Det kan vara svårt att veta hur stark den chili man hittar i grönsaksdisken är, men en tumregel är ju större och rödare, desto svagare. Jag tar alltid bort de vita innerväggarna och kärnorna på chilin, och skär det röda köttet i små, små bitar. Är du osäker på hur mycket chili du ska ta eller hur stark den är, kan du använda sambal oelek istället.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi