Hoppa till huvudinnehåll

Grönmusslor toppade med sellerisalsa

En fräsch och vårlig kallrätt som passar perfekt på buffébordet. Grönmusslan är en köttig mussla och färdigkokta grönmusslor kan man hitta i frysdisken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka sellerin mycket fint. Ta ut innanmätet ur tomaterna och tärna tomatköttet lika fint. Finhacka löken. Hacka de färska kryddorna. Lägg de finskurna grönsakerna i en skål och slå över rödvinsvinägern och olivoljan. Salta och ta ett par, tre tag med pepparkvarnen.

Lägg de tinade musslorna i sina skal på ett uppläggningsfat. Toppa varje mussla med en sked sellerisalsa. Ställ in i kylen tills gästerna kommer.

Saras kommentar:
Grönmusslor är en köttig mussla i ungefär samma storlek som blåmusslor. Du kan hitta färdigkokta grönmusslor i frysdisken och när du sedan tinar dem kan du hälla kokande vatten över dem om det måste gå snabbt. Har du mer tid på dig kan du låta dem tina i kylen över natten.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi