Hoppa till huvudinnehåll

Tiramisu (italiensk kaffedessert)

Pauls variant av Tiramisu är bland det godaste, krämigaste och smarrigaste som någonsin serverats på Strömsö. Viva Italia!

Ingredienser

Anvisningar: 

En Tiramisu smakar alltid gott. Därför var också förväntningarna på Pauls version av den här italienska kaffekakan extremt höga. Ändå infriades alla förväntningar och det rejält med råge… Det här är bland det godaste, krämigaste och smarrigaste som någonsin serverats på Strömsö. Viva Italia!

Vispa äggula och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda med mascarpone. Koka espresso och smaka av med lite kaffelikör och marsala. Dela upp kaffelagen i två.

Blötlägg gelatin och lös upp i hälften av den varma kaffelagen. Blanda med mascarponekräm. Vispa grädde och vänd i krämen. Blötlägg kexen hastigt i den kvarvarande kaffelagen. Varva kex och mascarponekräm och förvara kallt tills gelatinet har stelnat. Pudra över kakao och ev. lite mortlade kaffebönor vid servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi