Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingspett med parmaskinka och salvia

Sara inleder sin barnmiddag med kyckling. Och det är väl allmänt kännt att vilken rätt som helst blir mera kul på spett...

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut skinkskivorna slätt på en skärbräda. Lägg kycklinglårfiléerna utvikta på parmaskinkan. Om förpackningen inte innehåller 8 filéer, så går det bra att dela och pussla lite. Vill du ta bort fettet så gör det, men kom ihåg att där sitter mycket av smaken. Salta och peppra. Lägg en knippe färsk salvia på varje.

Rulla ihop på längden till korta knubbiga "stubbar" och sätt en pinne igenom. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen i 20 minuter eller tills kycklingsaften är genomskinlig.

Saras kommentar:
Som den italienska rätten saltimbocca men med kycklingfilé istället för kalv blir de här spetten, som jag kryddar med färska örter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi