Hoppa till huvudinnehåll

Pasta med färska tomater och parmesan

Tomatsås behöver inte alls göras på burktomater. Det är nästan lika enkelt, och mycket godare, att använda färska tomater.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Skär ett kryss i änden av varje tomat. Lägg i kokande vatten i ca 2 minuter. Fiska upp tomaterna, skölj under kallt vatten och dra av skalen.

2. Skär i små tärningar. Skiva vitlöken och hacka löken ganska fint. Finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs aubergine, lök, vitlök och chili i olivoljan. Slå på vitt vin. Lägg i tomaterna och mosa dem grovt. Salta och peppra.

3. Koka ihop i 5 minuter (vill du och har tid så kan det koka mycket längre!).

4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Innan servering vänder du ned hackade färska örter och parmesanost och drar ett par varv med pepparkvarnen.

Saras kommentar:
Tomatsås behöver inte alls göras på burktomater. Det är nästan lika enkelt, och mycket godare, att använda färska tomater.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi