Hoppa till huvudinnehåll

Snabb pasta med räkor & fänkål

På senaste tiden har fullkornspasta blivit väldigt rätt. Och visst, gillar du det så är det toppen. Själv tycker jag att det smakar bark och föredrar vanlig - helst färsk - pasta.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Strimla fänkålen fint. Strimla purjolöken på snedden och lämna det mörkgröna. Fräs fänkålen i olivolja tills den blir mjuk. Lägg i purjolöken när fänkålen fräst ett par minuter. Salta och peppra.

2. Sätt på vatten till pastan.

3. Häll över vin och vatten och låt puttra tills pastavattnet kokat upp.

4. Tärna avocadorna.

5. Hacka timjan mycket fint (om du använder färsk).

6. Hacka ruccolabladen grovt.

7. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

8. Lägg räkorna i fänkål- och purjofräset. Låt dem bli varma, lägg i avocado, timjan och ruccola och rör om. Blanda ner pastan och servera genast med riven parmesan.

Saras kommentar:
På senaste tiden har fullkornspasta blivit väldigt "rätt". Och visst, gillar du det så är det toppen. Själv tycker jag att det smakar bark och föredrar vanlig - helst färsk - pasta. Ät mycket grönsaker till så får du ett bättre näringsinnehåll än till exempel fullkornspasta med färdig sås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi