Hoppa till huvudinnehåll

Vegetarisk böngryta

Här funkar det inte med bönor på burk. Att blötlägga bönor är å andra sidan ungefär det enklaste som finns.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Skiva vitlöken.

2. Lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med bönorna, som legat i blöt över natten. Slå på tomater, olja, vinäger, vatten, buljongtärning och kryddor.

3. Ställ in i ugnen och sätt den på 175 grader. Låt stå i en timme.

4. Klart att servera med matlagningsyogurt och ett gott bröd.

Saras kommentar:
Här funkar det inte med bönor på burk. Att blötlägga bönor är å andra sidan ungefär det enklaste som finns. Lägg bönorna i en bunke, häll över vatten och låt stå i kylskåpet över natten eller upp till 24 timmar. Häll av vattnet i durkslag innan du använder bönorna. Det verkar som om det kan vara problem med vissa svarta bönor. Vi vet inte vilken sort. Se till att blötlägga dem ordentligt. Det kan behövas extra tid i ugnen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi