Hoppa till huvudinnehåll

Rostad paprikasoppa

Den här soppan påminner om en gazpacho, men innehåller chipotle som är en torkad, rökt chili som ger en rökig smak som påminner lite om bacon.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg paprikorna på en plåt och rosta dem högt upp i ugnen så att de blir brunsvarta runt om. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt vila i 20 minuter, dra sedan försiktigt av skalet och rensa bort alla kärnor. Skär paprikaköttet i breda remsor.

2. Skär tomaterna i kvartar.

3. Skala löken, gurkan och och vitlöken och skär den i bitar.

4. Lägg alla ingredienser utom myntan i en matberedare och pressa över saften av en citron. Kör i matberedaren till en nästan slät soppa.

5. Häll upp i soppskålar, strö över hackad mynta och servera genast.

Saras kommentar:
Den här soppan påminner om en gazpacho, men innehåller chipotle som är en torkad, rökt chili som ger en rökig smak som påminner lite om bacon. Chipotle finns både på flaska, som pulver i kryddburk och torkad i grönsaksdisken. Tomatsås behöver inte alls göras på burktomater. Det är nästan lika enkelt, och mycket godare, att använda färska tomater. På TV gör jag den här soppan utan is, men faktum är att den blir ännu godare om du låter några isbitar följa med i mixern.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi