Hoppa till huvudinnehåll

Filoknyten med två olika fyllningar

Istället för de gamla vanliga mackorna åker de här suveränt goda knytena ner i picknickkorgen. Jag gör två varianter - en med fetaost och en med parmesanost och fikon.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Variant 1:

Sätt ugnen på 225 grader. Vik ut filodegsarken på en skärbräda. Skär fyra remsor på längden per ark. Lägg en bit fetaost och ett par blad färsk basilika på varje remsa. Dra ett tag med pepparkvarnen över. Vik ihop remsorna till små paket (anvisning finns på filodegspaketet). Pensla varje knyte runt om med olivolja, lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 5 minuter. Låt svalna och lägg sedan i en ren handduk. Om du förvarar dem med lock blir de degiga.

Variant 2:

Sätt ugnen på 225 grader. Vik ut filodegsarken på en skärbräda. Skär fyra remsor på längden per ark. Hacka fikon och nötter lite grovt. Riv osten grovt. Lägg ost, fikon och nötter på varje remsa och vik ihop enligt anvisning på förpackningen.Pensla med olivolja och ställ i ugnen i 5 minuter.

Saras kommentar:

Istället för de gamla vanliga mackorna åker de här suveränt goda knytena ner i picknickkorgen. Jag gör två varianter - en med fetaost och en med parmesanost och fikon.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi