Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingsallad med rostade cashewnötter & kronärtskockshjärtan

Den här kycklingsalladen har fått en lite oväntad smak av rostade nötter och syrliga kronärtskocksbottnar.

Ingredienser

Anvisningar: 


Rosta cashewnötterna i het, torr stekpanna tills de fått fin färg. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar och bryn i olivolja. Tillsätt hackad vitlök och hackad chili och stek tills kycklingen är vit rakt igenom. Salta och peppra.

Pressa citronen och häll över kycklingfräset tillsammans med vattnet.Lyft ur kycklingbitarna och häll spadet i stekpannan över kronärtskockshjärtanen, som du delat i 2-3 delar. Lägg kronärtskockshjärtanen i botten på 4 portionsformar. Lägg över kyckling och cashewnötter och toppa med grönsaker och sallad. Blanda direkt innan servering.

Saras kommentar:

Den här kycklingsalladen har fått en lite oväntad smak av rostade nötter och syrliga kronärtskocksbottnar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi