Hoppa till huvudinnehåll

Sommartårta med maräng & jordgubbar

En dessert som på riktigt smakar sommar, jordgubbar och maräng. Mums!

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Gör marängen:
Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till ett löst skum tillsammans med 1 matsked socker. Häll resten av sockret och 5 msk vatten i en kastrull. Låt koka tills det blir segt, men inte brunt. Konsistensen ska påminna om vit sirap. Häll den sega sockerlagen i äggvitan under vispning. Vispa länge, tills marängen är rumstempererad. Bred ut marängen till en rundel, 20 - 25 cm diameter, på bakplåtspapper som ligger på en plåt. Ställ i ugnen. När marängen stått i ugnen i 1 timme: lägg på de hackade mandlarna och låt stå i ytterligare 15 minuter.

Gör fyllningen:
Vispa upp crème fraichen med elvisp så att den blir hård. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet. Riv skalet från en citron. Blanda ned i crème fraichen med vanilj och socker. Bred ovanpå den helt kalla tårtbottnen och toppa med rikligt med skivade jordgubbar. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi