Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost

Inspiration till de sista grillkvällarna för året: Niklas glacerar rödbetor och serverar med ugnsstekt kyckling med fetaost.

Ingredienser

Anvisningar: 
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Skala och tärna rödbetorna. Koka dem därefter i ca 20 minuter.

Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan på hög värme i smör och olja. Lägg över filéerna i en ugnsform och krydda med färsk timjan och rosmarin. Dela vitlökarna i stora bitar och lägg i formen. Ringla olivolja över vitlöken. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Lägg de färdigkokta rödbetorna i en varm panna. Slå över balsamvinäger och tillsätt strösocker. Salta och peppra. Låt koka tills det nästan inte finns någon vätska kvar.

Vid servering, lägg rödbetorna i ugnsformen tillsammans med kycklingen, strö över bladspenat och fetaost. Toppa med kapris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi