Hoppa till huvudinnehåll

Semifreddo med äppelsirap

Choklad och äpple är en ovanlig kombination som gör sig utmärkt i en syndig italiensk semifreddo.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vispa grädde. Hacka det mesta av chokladen och blanda ner i grädden tillsammans med pekannötterna.

Separera äggulor och äggvitor. Skrapa ur en vaniljstång och häll innanmätet i äggulorna. Tillsätt 1 dl strösocker och vispa med elvisp. Häll en halv matsked strösocker i äggvitorna och vispa därefter till skum. Rör i ägguleröran i äggvitorna, lite i taget. Häll därefter över äggkrämen i grädden och blanda försiktigt. Portionera ut i glas och ställ i frysen.

Skala och tärna äpplet. Häll äppeljuicekoncentrat och sockerkaramell i en kastrull. Tillsätt äppelbitarna och låt koka ihop till en sirap. Häll sirapen över den kalla glassen och toppa med 0,5 dl riven choklad.

Övrigt:
Det går lika bra att smälta socker (under omrörning) i en stekpanna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi