Hoppa till huvudinnehåll

Vietnamesisk nudelsoppa

Niklas delar med sig av sina nästintill religiösa matupplevelser från Vietnam och lagar en het vietnamesisk nudelsoppa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Koka upp 8 dl vatten i en kastrull.

Tärna ingefära och hacka chilifrukt. Skiva vitlöksstängerna (vitlöksstänger ser ut som en blandning mellan salladslök och gräslök och är vanliga i det asiatiska köket. Det går dock även bra att använda 2 vitlöksklyftor till det här receptet). Dela citrongräset på mitten och använd sedan baksidan av kniven för banka lite lätt på citrongräset. Då frigörs smaken bättre. Strimla fläskfilén.

Häll ner ingefära, chili, citrongräs, kafirlimeblad, kött och buljongtärningar i det kokande vattnet. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt därefter fisksås och limejuice.

Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Tillsätt nudlarna i soppan precis innan servering. Toppa med mynta, basilika, koriander, böngroddar och en klick sambal oelek.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi