Hoppa till huvudinnehåll

Lax med pestogrönsaker

Niklas går en kamp mot klockan och lagar en härlig lax med pestogrönsaker på under en kvart.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Salta och peppra laxen. Stek på skinnsidan i lite olja. Medan laxen steks, skär ner zucchini i bitar. Skär bort det mittersta i äggplantan, som har en lite tråkig konsistens, dela resten, lägga alla grönsaker i en ugnsform. Salt, olja och färsk timjan över och sedan in i ugnen. Dela ner tomaterna och lägg i ett stort fat. Salta, sockra och peppra en aning.

Gör pesto genom att blanda pinjenötter, lite salt, gärna gourmetsalt i en mortel. Plocka ner ca en halv ask färsk basilika, lite åt gången och häll på ca tre matskedar olja. Blanda i morteln tills du fått pestokonsistens.

Vänd på laxen i pannan. När grönsakerna är riktigt varma, ta ut formen och vänd ner tomaterna och peston. Pynta med lite färsk basilika, lägg på laxbitarna och citronklyftor. Klart på en kvart!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi