Hoppa till huvudinnehåll

Niklas äppel- och päronmoj

Till efterrätt blir det en varm kompott varvad med smuldegscrunch. Eller som Niklas själv kallar den här smaskiga desserten: äppel- och päronmoj

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna äpplen och päron. Lägg ner alltihop i en varm kastrull, häll på syltsockret och låt det blandas med frukten. Blanda i lite malen kardemumma i äpplekompotten strax innan du serverar.

Smuldeg:
Blanda smör, socker och mjöl. Blanda samman ingredienserna med händerna. Strö ut smuldegen över ett smörpapper i en långpanna och sätt in i ugnen. Ta ut ur ugnen när degen fått en gyllenbrun färg. Ta ut formen ur ugnen och hacka upp smuldegen lite grann. Servera i glas med smuldegscrunch i botten, sedan kompott och därefter lite mer crunch ovanpå. Avsluta med en klick vaniljsås på toppen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi