Hoppa till huvudinnehåll

Elins engelska scones

Scones är snabba och enkla att baka. Därför är de perfekta att bjuda på om man får oväntat besök och inte har något i frysen eller skafferiet. De klassiska engelska sconesen är också roligare och lyxigare än vanliga, stora, platta scones. De liknar mera bakelser och gör sig bra på en te- eller kaffebjudning.

Ingredienser

Anvisningar: 

Scones är snabba och enkla att baka. Därför är de perfekta att bjuda på om man får oväntat besök och inte har något i frysen eller skafferiet. De klassiska engelska sconesen är också roligare och lyxigare än vanliga, stora, platta scones. De liknar mera bakelser och gör sig bra på en te- eller kaffebjudning.

Gör så här:

Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i grädden och rör snabbt ihop tills degen tar ihop. Platta ut degen så den är ungefär 2-3 cm tjock. Måtta ut sex scones med ett smalt glas. Pensla sconesen med grädde. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter tills sconesen rest sig och fått fin gyllengul färg.

Servera sconesen varma med sylt och clotted cream, hårt vispad grädde.

Elisabeth och Elin låter sig väl smaka!
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi