Niklas lagar en lyxig bruschetta med varmrökt lax och kikärtor, passande både som tilltugg och då man bara vill njuta av något smått och gott.
Ingredienser
- 4 skiva lantbröd
- olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 200 gram (g) lax- varmrökt
- 2 st avokado
- 1 paket blandad
- 1 burk kikärter
- 2 tesked (tsk) senap- Dressing
- 1 matsked (msk) kapris- Dressing
- 1 nypa timjam- Dressing
- 3 matsked (msk) rypsolja- Dressing
- 1 matsked (msk) vinäger- Dressing
- salt- Dressing
- svartpeppar- Dressing
Anvisningar:
Gör så här:
Stek brödskivorna gyllenbruna i oljan. Blanda senap, olja, vinäger, timjan och kapris i en stor salladsskål. Gröp ur avokadon och dela i mindre bitar. Lägg avokado och sallad i dressingen. Gnid det stekta brödet med en delad vitlöksklyfta. Skölj kikärtorna och fördela dem på brödskivorna. Mosa dem därefter lätt med en gaffel. Lägg laxbitar ovanpå. Fördela slutligen salladen över laxen.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi