Hoppa till huvudinnehåll

Thaisoppa med nudlar, marinerad kyckling och spenat

Thaisoppan får gärna vara ganska eldig. Här får soppan smak av bland annat ingefära, sesamolja och chili.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Blanda marinaden. Skiva kycklingen tunt och lägg i.

Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna i en stor kastrull. Tillsätt nudlarna och låt koka ca 1-2 minuter. Häll i kycklingen och marinaden och låt sjuda någon minut. Strimla löken och vänd i tillsammans med spenaten. Smaka av med soja och peppar. Häll upp soppan i djupa skålar. Toppa med hackade nötter.

Tips:
Inventera kyl och frys innan du gör den här soppan. Alltid finns det någon extra ingrediens att lägga till! Majs, broccoli, wokgrönsaker eller kanske lax, sej eller fiskbullar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi