Hoppa till huvudinnehåll

Wontonsoppa med kokos och koriander

Niklas blickar österut och lagar en lite pillig men ack så ljuvlig vietnamesisk Wontonsoppa med kokos och koriander.

Ingredienser

Anvisningar: 

Soppbas:
Hacka salladslök och chili och fräs tillsammans med limeblad i matolja. Häll på kokosmjölken. Skala och riv en bit ingefära och pressa med handen ner saften i kokosmjölken. Tillsätt även limejuice. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

Smaka av soppan med fisksås, häll i mjölk och använd en stavmixer för att få soppan skummig.

Dumplings:
Blanda fläskfärsen med fisksås, sesamolja och potatismjöl. Hacka salladslök, vitlök och koriander och rör ner i färsblandningen. Salta och peppra.

Lägg ut wontonplattor på en skärbräda, ett par i sänder så att de inte hinner bli torra. Lägg en klick färssmet i mitten på varje platta och använd sedan äggula som lim på kanterna för att vika ihop och forma till dumplings. Koka knytena i vatten i ca 2 minuter.

Lägg över dom färdiga knytena i en skål och blanda i lite matolja.

Vid servering, lägg böngroddar, hackad chili och korianderblad i botten på serveringsskålarna. Lägg därefter 5-6 dumplings i varje skål och skeda sedan över soppan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi