Niklas blickar österut och lagar en lite pillig men ack så ljuvlig vietnamesisk Wontonsoppa med kokos och koriander.
Ingredienser
- 3 st salladslök- Soppbas
- 0.5 st chili- Soppbas
- 2 st kaffirlimeblad- Soppbas
- rypsolja- Soppbas
- 1 burk kokosmjölk- Soppbas
- 2 matsked (msk) limesaft- Soppbas
- 2 matsked (msk) fisksås- Soppbas
- 2 deciliter (dl) mjölk- Soppbas
- 400 gram (g) fläskfärs- Dumplings
- 1 matsked (msk) fisksås- Dumplings
- 5 droppe sesamolja- Dumplings
- 1 matsked (msk) potatismjöl- Dumplings
- 1 st salladslök- Dumplings
- 2 klyfta vitlök- Dumplings
- 1 matsked (msk) koriander- Dumplings
- 1 paket wontonplattor- Dumplings
- 1 st ägg- Dumplings
- 2 deciliter (dl) böngroddar
- 0.5 st chili
- korianderblad

Soppbas:
Hacka salladslök och chili och fräs tillsammans med limeblad i matolja. Häll på kokosmjölken. Skala och riv en bit ingefära och pressa med handen ner saften i kokosmjölken. Tillsätt även limejuice. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Smaka av soppan med fisksås, häll i mjölk och använd en stavmixer för att få soppan skummig.
Dumplings:
Blanda fläskfärsen med fisksås, sesamolja och potatismjöl. Hacka salladslök, vitlök och koriander och rör ner i färsblandningen. Salta och peppra.
Lägg ut wontonplattor på en skärbräda, ett par i sänder så att de inte hinner bli torra. Lägg en klick färssmet i mitten på varje platta och använd sedan äggula som lim på kanterna för att vika ihop och forma till dumplings. Koka knytena i vatten i ca 2 minuter.
Lägg över dom färdiga knytena i en skål och blanda i lite matolja.
Vid servering, lägg böngroddar, hackad chili och korianderblad i botten på serveringsskålarna. Lägg därefter 5-6 dumplings i varje skål och skeda sedan över soppan.