Hoppa till huvudinnehåll

Höstsvamp "hot pot" med säsongens svamp och kål

Hot pot är ett väldigt näringsriktigt sätt att äta t.ex. svamp, grönsaker eller fisk. Ordet hot pot kommer från att man doppar de olika ingredienserna i en aromatisk het buljong (hot pot).

Ingredienser

Anvisningar: 

Hot pot är ett väldigt näringsriktigt sätt att äta t.ex. svamp, grönsaker eller fisk. Ordet hot pot kommer från att man doppar de olika ingredienserna i en aromatisk het buljong (hot pot). Man börjar med att koka buljongen. Sedan friterar man t.ex. grönsaker, svamp eller fisk i buljongen (svampen var vår favorit). Ett festligt och enkelt alternativ till grönsakssoppa och ett trevligt sätt att samlas kring grytan.

Buljong

Finhacka alla ingredienser. Koka upp buljong och soya, tillsätt hacket och låt dra i minst en timme. Sila. Doppa friterade grönsaker, svamp eller fisk i den heta buljongen.

Frityrsmet

Sikta vetemjöl och blanda med ägg, vatten, öl och olja. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd i smeten, smaka av med salt. Pudra grönsaker och svamp med maizena, doppa i frityrsmet och fritera på hög värme (190 c).

Obs! Vill man inte fritera så går det bra att koka av grönsakerna först och doppa eller servera i buljong som de är.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi