Hoppa till huvudinnehåll

Shashis currykyckling

Niklas blir hembjuden till Shashi som lär honom att laga en äkta indisk curry och delar med sig detta recept på currykyckling.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Currybas:
Skala och skiva ingefäran och hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en panna och häll i olivolja, kanel, nejlikor och kardemummafrön. Tillsätt därefter lök, vitlök, chili, lagerblad och ingefära. Fräs en stund.

Tillsätt de passerade tomaterna. Blanda ner resten av kryddorna (gurkmeja, koriander, bockhornsklöverblad, salt, garamasala, spiskummin) i tomatblandningen och låt koka ihop tills den delar sig.

Kyckling:
Stek kycklingklubborna tills de får gyllenbrun färg. Hacka morötter, okra, paprika. Blanda ner kokosmjölk i curryblandningen i en separat panna. Lägg sedan i kyckling och grönsaker. Låt koka på spisen i minst 30 minuter. Koka riset enligt anvisningar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi