Hoppa till huvudinnehåll

Broccolisoppa med chiliräkor

En tittare hörde av sig med ett recept på broccolisoppa. Niklas inspirerades och i veckans program lagar han en egen variant - broccolisoppa med chiliräkor.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Dela broccolin i bitar och häll i. Låt koka tills broccolin blivit mjuk, ca 5-10 minuter. Hacka chilifrukt och blanda med räkorna. Tillsätt limejuice, olivolja och peppar. Gröp ur gurkans innanmäte och hacka därefter resten av gurkan. Häll ner i räkblandningen. Mixa broccolin med lite av kokvattnet. Tillsätt creme fraiche, salt och peppar och mixa ytterligare en kort stund. Servera omedelbart med räkblandningen på toppen.

Kuriosa:
Till denna soppa har Niklas hämtat inspiration från ett tittarrecept.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi