Hoppa till huvudinnehåll

Osso buco med polenta

Osso buco står högt på listan över kockarnas favoritbjudmat. Niklas levererar ett smarrigt recept med krämig polenta till.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Hetta upp olja i en vid stekgryta och bryn köttet på båda sidor tills det fått en fin stekyta.

Skala och finhacka lök, morötter och blekselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad, pepparkorn och citronskal. Slå på vitt vin och krossade tomater. Brässera i 1,5 timme under lock på svag värme.

Koka upp vatten till polentan enligt anvisningar på paketet. Vispa ner grynen. När vattnet har avdunstat slå på grädde och blanda i parmesanost. Avsluta med en rejäl smörklick. Om polentan ändå känns för torr tillsätt lite extra vatten.Vid servering, garnera osso bucon med färsk timjan.

Övrigt:
Ett klassiskt tillbehör till ossobucon är gremolata - vilket även kan användas till pasta eller kyckling. Kolla in recepten med gremolata här!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi