Hoppa till huvudinnehåll

Pain d'épice med kvittenmarmelad

Till dessert blir det formidabla osttillbehör i form av franska kryddbrödet pain d'épice med kvittenmarmelad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Pain d'épice

Sätt ugnen på 150 grader. Värm grädde, honung, farinsocker och brödkrydda till ljummet.

Hacka aprikoserna och blanda med resterande torra ingredienser. Häll ner vätskan i blandningen och rör om. Smält smör och pensla en sockerkaksform, bröa sedan med mandelspån. Häll degen i formen och ställ i mitten av ugnen ca 35 minuter.

Kvittenmarmelad

Skala och tärna kvittenfrukterna och lägg i en kastrull. Tillsätt syltsocker och citronjuice. Låt koka i ca 15 min. Häll på burk. Servera tillsammans med en god ost.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi