Hoppa till huvudinnehåll

Renskav med potatispuré

Här bjuder Niklas på en riktig klassiker som får något av en knorr av användningen av jordärtskockor.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sätt potatis och jordärtskockor på kokning innan du börjar med renskaven.

Hacka lök, svamp och morot och bryn lätt i en panna. Tillsätt renskaven och stek ytterligare en kort stund. Slå på grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och buljong. Låt koka i ca 5 minuter.
Rör ner lingon och persilja.

Potatispuré:
Skala och dela potatis och jordärtskockor i ungefär lika stora bitar. Lägg ner i kokande osaltat vatten, koka i ca 20 minuter. Slå av vattnet. Pressa med en potatispress ner i en skål. Lägg i en klick smör, häll i mjölk lite i taget och smaksätt med salt. Vispa till en puré.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi