Hoppa till huvudinnehåll

Apelsinkyckling med hasselnötskräm

Variera vardagsmaten med en enkel ugnsrätt. Kycklinglår och potatismos kan bli riktigt spännande med enkla medel. Kycklingen smaksätts med apelsin och potatismoset får en pikant smak av hasselnötter. 40 minuter efter hemkomst är maten på bordet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Variera vardagsmaten med en enkel ugnsrätt. Kycklinglår och potatismos kan bli riktigt spännande med enkla medel. Hemligheten med den här rätten är att kycklinglåren steks i smör och olja. Fettet fungerar då som smakledare och gör att det här smakar fräscht och mycket apelsin. Och potatismoset får en pikant smak av hasselnötter. 40 minuter efter hemkomst är maten på bordet.

Gör så här:

Stycka ev. låren i mindre bitar. Riv apelsinskal och skär ur apelsinfiléerna. Skala morötter och skär dem i bitar. Lägg morötterna och kycklingen med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. Strö över apelsinskalet. Salta och peppra och avsluta ev. med rosmarin. Lägg i olivolja och smör. Salta och peppra. Stek i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter vänd sedan skinnsidan uppåt och stek 15 minuter till, tills kycklingen är klar. Vid servering toppa med färska apelsinfiléer.

Hasselnötskräm

Hasselnötskräm

Koka hasselnötter och potatis i mjölk. Mixa sedan potatis och hasselnötter slät med en del av kokmjölken till en puré. Smaka av med salt och servera till apelsinkycklingen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi