Hoppa till huvudinnehåll

Vårrullar

Vårrullar med malet kött.
Vårrullar med malet kött. Bild: Jukka Koskinen vårrullar

Vårrullar är traditionell vietnamesisk festmat. Men nuförtiden är de inte bara festmat utan vårrullar funkar även bra som en stadigt mellanmål. Billigt, gott och nyttigt menar Tuyet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vårrullar är traditionell vietnamesisk festmat. Men nuförtiden är de inte bara festmat utan vårrullar funkar även bra som en stadigt mellanmål. Billigt, gott och nyttigt menar Tuyet som bjuder på receptet.
» Läs mera om vårrullar här

Gör så här:

Stek upp grismaletköttet. Fördela de övriga ingredienserna, inklusive räkorna och mien (glasnudlarna), i så små bitar som möjligt. Rör ihop fyllningen. Salta och peppra. Doppa rispappren i vatten. Sätt på en lämplig mängd fykllning och rulla ihop. Fritera vårrullarna tills de får en vacker färg. Servera gärna med sallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi