Hoppa till huvudinnehåll

Parathabröd med två fyllningar - indisk frukost

Fyllningen till den indiska frukosten kryddas med bland annat koriander, chili och garam masala. Garam betyder het och masala betyder kryddblandning.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fyllningen till denna indiska frukost kryddas med bland annat koriander och chili. De här kryddorna är förövrigt viktiga ingredienser i den indiska kryddblandningen Garam masala (som även används här), som utöver det kan innehålla svartpeppar, spiskummin, kardemumma, kanel, muskot och nejlika. Garam betyder het och masala betyder kryddblandning.

» Läs också om Elisabeths besök hos familjen

Paratha bröddeg

Blanda ingredienserna så att vattnet hälls lite i gången. Arbeta degen jämn och smidig. Kavla degen till tunna plättar. Stek i stekpanna.

Paratha bröd

Blomkålsfyllning

Riv ett halvt blomkålshuvud med rivjärn. Salta blomkålen för att vätskan ska dra ur. Blanda sedan gurkmeja, garam masala, chili och ett litet knippe färsk koriander. Kläm vätskan ur blomkålen och blanda med kryddorna.

Potatisfyllning

Koka 6 medelstora potatisar nästan mjuka, skala dem och riv på rivjärn. Sätt i 2 vitlöksklyftor, färsk koriander, chili och salt + socker samt några droppar lime. Blanda kryddorna i mixer. Sätt kryddorna i potatismoset.

Fyllning
"Montering"

Tag en degklump och kavla ut den rund och platt. Sätt i en matsked potatismix. Sätt kanterna ihop och kavla ut så att degen och potatisen integreras. Tag två degklumpar. Baka ut platta och runda. Sätt blomkålsmix på den ena och sätt den andra plattan ovanpå och kläm ihop kanterna. Kavla lätt så att blomkålen bakas in lite grann.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi