Hoppa till huvudinnehåll

Glöggtilltugg

Paul och Elin med glöggtilltugg
Paul och Elin med glöggtilltugg Paul och Elin med glöggtilltugg Bild: YLE/Strömsö glöggtilltugg

Det är trevligt att servera lite tilltugg till glöggen. Om man får oväntat besök och ändå vill bjuda på något annat än bara pepparkakor har Paul samlat ihop några enkla tips.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det är trevligt att servera lite tilltugg till glöggen. Om man får oväntat besök och ändå vill bjuda på något annat än bara pepparkakor har Paul samlat ihop några enkla tips.

Se också Ellas jul på Strömsö.



Pan con chocolate

Det här är ett enkelt tilltugg som man kan göra av baguetterester. Det här är typiskt spanskt godis för barn.

Skiva brödet tunt och rada ut på en plåt. Strö över socker och kardemumma. Rosta brödet i ugnen. Värm choklad med grädde i micron och rör om. Det går också bra att koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull och röra ner chokladen tills den smält. Klicka ut chokladsmeten på brödskivorna. Låt chokladen stelna före servering.

Rostade mandlar

Det här är ett recept som går att variera i det oändliga. Utgångspunkten är de kryddor man råkar ha i kryddhyllan, allt från grillkrydda till curry. I det här receptet används Pauls favoritkryddor. Blanda mandlarna med kryddor och olja. Bred ut på en plåt. Rosta i ugn på 160 grader tills mandlarna blir ljusbruna. Servera gärna mandlarna lite ljumma.

Pepparkakor med paté och vinägerkokta russin

Koka russin med vinäger tills det är inkokt. Låt patén bli rumsvarm och stryk på pepparkakor. Toppa med några vinägerkokta russin och plockad körvel.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi