Hoppa till huvudinnehåll

Liparisk kaprissalsa

Bo Hagström besöker den lilla ön Salina, vars måleriska landskap är bekanta från många filmer. Öns viktigaste inkomstkälla är vilt växande kapris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Skala och hacka den gula löken. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i två delar. Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme. Dela tomaterna i stora bitar, krama ur vätskan direkt i pannan och lägg i tomatbitarna.
Höj värmen något och slå i vinet. Smaksätt med tomatpuré, socker och svartpeppar.

Låt småkoka under lock ca 10 minuter och späd ev. med lite vatten. Fräs upp tärnad aubergine i lite olivolja. Blanda med tomaterna. Lägg i kaprisen och låt koka utan lock i ytterligare 5 minuter. Rör ner hackad basilika och oregano och servera såsen varm till pasta eller kokt torsk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi