Hoppa till huvudinnehåll

Picknick i Levi - tortilla med renskav

När Emmanuel "Manu" Fofannah som ursprungligen kommer från Sierra Leone men är bosatt i Levi, skall göra picknickmat blir mest av att använda lokala råvaror. För i närbutikerna finns det inte så många exotiska kryddor. Så inför familjens skidutfärd tar han fram renskav ur frysen och gör tortilla.

Ingredienser

Anvisningar: 

När Emmanuel "Manu" Fofannah som ursprungligen kommer från Sierra Leone, men nu bor i Levi, skall göra picknickmat blir mest av att använda lokala råvaror. För i närbutikerna finns det inte så många exotiska kryddor. Så inför familjens skidutfärd tar han fram renskav ur frysen och gör tortilla.
» Läs mer om Manus lappska vardag



Renskavstortillan blir till

Gör så här:

Stek köttet i smör. Häll vatten i pannan då den är varm. Köttet tillreds i 30-40 minuter.

Hacka löken och paprikan under tiden som köttet bryns. Stek lök och paprika på svag värme. Häll på tomatkross, salt, socker och kryddor.
Sätt kött och paprikaröra på tortillan. Rulla ihop och strö ost ovanpå.
Grädda i ugn i 200 grader tills osten har smält.

Rulla in i folie och ta med på skidturen.

En liten snöstorm stör inte aptiten
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi