Hoppa till huvudinnehåll

Örtgnocchi med pecorinokräm

En härlig äktitaliensk vegetarisk pastarätt som får sin distinkta arom av vilda örter och av pecorinokrämen. Pecorino är en italiensk lagrad fårost som bl.a. används som en av huvudingredienserna i pesto.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Förväll örterna eller färsk spenat några minuter i lättsaltat vatten. Kör i mixer och låt rinna av väl. Rör ihop ricottan med ägg, riven parmesan och ströbröd och blanda ner de gröna bladen. Slå ut lite mjöl på en skärbräda. Lägg upp en klick av smeten och forma den till en rulle, cirka 25 mm tjock. Skär 4 cm långa bitar och lägg ner 5-6 st. åt gången i knappt kokande vatten. När gnocchin flyter upp, för över dem med hålslev till smörad långpanna.

Strö över riven parmesan och gratinera i ugn 5-6 min. Servera med pecorinokräm.

Pecorinokräm

Riv pecorino-osten och häll i en mixer. Koka upp grädden med olivoljan. Häll den kokande grädden i mixern och kör 3-4 minuter tills krämen är slät. Låt den svalna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi