Hoppa till huvudinnehåll

Kråkbärsvinäger och hottomat à la Finngrundet

Passar utmärkt för Anita Storms stormiga viltgryta.

Ingredienser

Anvisningar: 

Passar utmärkt för Anita Storms stormiga viltgryta.

Kråkbärsvinäger à la Finngrundet

Häll kråkbären i en flaska med vid hals och tättslutande kork. Häll över rödvinsvinäger så att det täcker bären. Ställ flaskan på en solig plats och låt vinägern dra i ungefär en månad. Sila vinägern och häll på flaska.

Hottomat à la Finngrundet

Skär ett kryss på tomaterna och klyfta lökarna. Lägg lök och tomat i en ugnsfast form, strö över kryddor och ringla olja och vinäger över tomaterna. Ställ i ugnen i 90 – 120 grader i 4-5 timmar. Låt svalna. Mixa med mixerstav till den konsistens du vill ha. Förvara i kylskåp. Passar som kryddning till grytor och soppor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi