Hoppa till huvudinnehåll

Lasagne på selleri

Selleri är en grönsak som funkar i nästan alla sammanhang och är en grundsmak som många rätter bygger på. Här använder jag rotselleri istället för lasagneplattor och blekselleri i älgköttfärssåsen. Dessutom är vilt och selleri en ”smash hit” smakmässigt. - Paul -

Ingredienser

Anvisningar: 

Selleri är en grönsak som funkar i nästan alla sammanhang och är en grundsmak som många rätter bygger på. Här använder jag rotselleri istället för lasagneplattor och blekselleri i köttfärssåsen. Man skulle kunna kategorisera denna rätt som en låg GI rätt och det passar många i dagens samhälle. Dessutom är vilt och selleri en ”smash hit” smakmässigt.
- Paul -

Gör så här:

Stek och finfördela färsen. Pudra med 1msk maizena. Tillsätt morot, blekselleri, vitlök, lök och kryddor (även salt och peppar). Slå på buljong och låt sjuda till krämig konsistens. Koka upp mjölken och red av med 2msk maizena. Mixa med riven ost och smaka av. Skala rotselleri och skiva i tunna skivor som lasagneplattor. Koka selleriskivorna hastigt i lättsaltat vatten och lägg upp på handduk/hushållspapper för att kyla av. Varva selleri med köttfärssås och ostsås och avsluta med ostsås. Gratinera i ugn på 185˚C tills selleriplattorna är mjuka och ostsåsen är gratinerad ca.15-20 min.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi