Hoppa till huvudinnehåll

Rödbetskaka

Den här läckra rödbetskakan med färskostglasyr hör till Carina Wikmans bästa rödbetsrecept.

Ingredienser

Anvisningar: 

Carina Wikman från Aspegrens trädgård i Jakobstad bjuder på receptet till denna läckra rödbetskaka.

Börja med att röra ihop äggen, sockret och rypsoljan. Blanda därefter bakpulvret i vetemjölen, och tillsätt vaniljsocker, kanel och kakao (siktat genom en sil för att undvika klumpar) och rör sedan ner allting in i ägg blandningen. Lägg till den rivna rödbetan och äppelmosen. Blanda sedan ihop Philadelphian, florsockret och rödbetan (för färgen) till en glasyr. Glasyren skall vara tjock och fast i konsistensen.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme ca 50 minuter tills kakan är nätt och jämt torr (använd provsticka). Då kakan svalnat garneras den med glasyr och hackad mörk choklad, mandelflarn eller med tunna skivor av små kokta rödbetor vända i florsocker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi