Hoppa till huvudinnehåll

Sheperds pie

Fåraherdarna kan inte haft det lätt ute på hedarna. Jag antar att det är så denna rätt har kommit till utav en kulinariskt lagd fårskötare. Man kan variera denna rätt i all oändlighet. Det är bara fantasin som kan sätta stopp.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fåraherdarna kan inte haft det lätt ute på hedarna. Jag antar att det är så denna rätt har kommit till utav en kulinariskt lagd fårskötare. Man kan variera denna rätt i all oändlighet. Det är bara fantasin som kan sätta stopp.
- Paul -

Gör så här:

Stek lammfärs och fintärnad lammlever i lite olivolja. Tillsätt gullök, vitlök, örter, tomat, morot och champinjoner. Avsluta med buljong,. Koka till simmig konsistens. Smaksätt med salt, svartpeppar och muskot. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten sila och passera med smöret och getosten. Blanda i äggulorna. Montera med varm grädd-mjölk och smaksätt med salt och svartpeppar. Täck botten på en ugnsäker form med lammfärsgryta och spritsa ett täcke med potatiskräm på toppen. Avsluta med riven muskot. Vid servering: gratinera av i ugn på 200c tills gyllene. Serveras med en mixad sallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi