Hoppa till huvudinnehåll

Chokladdrycker och snacks

Kakao och ostsmörgås i all ära, men ibland är det läge att gå ett steg längre för att pigga upp våra mörkertrötta kroppar. Här är två heta, lyxiga chokladdrycker som värmer ända in i märgen.

Ingredienser

  • 4 deciliter (dl) helmjölk- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 2 deciliter (dl) grädde- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 1 deciliter (dl) Commandaria- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 60 gram (g) mörk choklad- 70%, Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • ingefära- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 0.3 tesked (tsk) cayennepeppar- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 2 tesked (tsk) råsocker- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 2 tesked (tsk) pulverkaffe- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • marshmallows- Het chokladdryck med ingefära och cayenne
  • 4 deciliter (dl) helmjölk- Apelsindoftande kakaodryck
  • 2 deciliter (dl) grädde- Apelsindoftande kakaodryck
  • 2 matsked (msk) kakao- Apelsindoftande kakaodryck
  • 5 st after eight- Apelsindoftande kakaodryck
  • 1 tesked (tsk) apelsinskal- Apelsindoftande kakaodryck
  • 0.5 st vaniljstång- Apelsindoftande kakaodryck
  • naturell färskost- Knapriga knäckekex
  • blåmögelost- Knapriga knäckekex
  • knäckebröd- Knapriga knäckekex
  • fikonmarmelad- Knapriga knäckekex
  • flingsalt- Knapriga knäckekex
Anvisningar: 

Kakao och ostsmörgås i all ära, men ibland är det läge att gå ett steg längre för att pigga upp våra mörkertrötta kroppar. Här är två heta, lyxiga chokladdrycker som värmer ända in i märgen.
- Ella -


Het chokladdryck med ingefära och cayenne

Het chokladdryck med ingefära och cayenne

Koka upp mjölken och 1 dl grädde. Lägg i ingefära, cayennepeppar, råsocker, starkvin och pulverkaffe. Låt sjuda en stund. Bryt ner chokladen i mjölken och vispa tills chokladen smält. Vispa resten av grädden lätt. Sila chokladen och häll upp den i koppar. Toppa med grädde, marshmallows och lite pulverkaffe.

Apelsindoftande kakaodryck

Apelsindoftande kakaodryck med mintsmak

Koka upp mjölken och 1 dl grädde. Lägg i apelsinskalet och vaniljstången och vispa ner kakaon. Smält ner after eight-bitarna under omrörning. Vispa resten av grädden lätt. Sila chokladen och häll upp den i koppar. Toppa med grädde och rivet apelsinskal.

Knapriga knäckekex

Knapriga knäckekex med ost- och fikonfyllning

Blanda ihop lika delar färskost och blåmögelost. Bred ett tjockt lager fyllning på små tunna knäckebrödsbitar. Bred ett tunt lager fikonmarmelad ovanpå ostfyllningen, strö flingsalt över och lägg en till knäckebrödsbit ovanpå.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi