Hoppa till huvudinnehåll

Bonde-Jensens rabarberpaj

Eeva Bonde-Jensen bjuder på hembakt paj, lagad enligt ett gammalt beprövat recept. Ingredienserna brukar hon inte mäta upp exakt utan klarar sig med sin fingertoppskänsla för att få den rätta konsistensen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Eeva Bonde-Jensen bjuder på hembakt paj, lagad enligt ett gammalt beprövat recept. Ingredienserna brukar hon inte mäta upp exakt utan klarar sig med sin fingertoppskänsla för att få den rätta konsistensen.

» Bekanta er också med det Bonde-Jensenska trädgårdsparadiset i Kuopio

Så här gör man:

Rör ihop smör och 2 msk socker. Tillsätt mjölet och bakpulvret. Vispa ihop vattnet och ägget i en annan skål. Vattnet kan bytas ut mot surmjölk + matsoda, men då ska pajen ätas på en gång. Blanda ihop de två degdelarna. Ifall degen känns väldigt lös, tillsätt några matskedar havregryn. Rabarbern behöver inte skalas utan bara skäras i riktigt tunna skivor.

Skölj en rund pajform med kallt vatten. Tryck ut degen i den och strö över lite majsmjöl. Fyll formen med ett lass rabarberskivor, strö över lite vaniljsocker och c. 2 dl socker. Grädda i c. 30 minuter i 175-200 graders ugnstemperatur.

Lite halvsmulten glass blir gott till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi