Hoppa till huvudinnehåll

Aubergine- och zucchinilasagne med lagrad ost och sallad

En härlig vegetarisk lasagne med tillhörande vitvins ostsås och sallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort de skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamicosås.

Bechamelsås:
Gör en botten redning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten, och åt osten smälta.

Börja med att lägga pastaplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag.

Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter.

Sallad:
Skär ingredienserna. Ringla över olivolja, citronsaft och salt. Vänd runt försiktigt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi