En härlig vegetarisk lasagne med tillhörande vitvins ostsås och sallad.
Ingredienser
- 2 st aubergine
- 2 st zucchini
- 1 st rödlök
- 1 deciliter (dl) tomatsås
- 16 st pastaplatta
- 2 deciliter (dl) lagrad ost
- 3 matsked (msk) smör- Bechamelsås
- 3 matsked (msk) mjöl- Bechamelsås
- 6 deciliter (dl) mjölk- Bechamelsås
- 0.5 deciliter (dl) vitt vin- Bechamelsås
- 1 deciliter (dl) lagrad ost- Bechamelsås
- salt- Bechamelsås
- peppar- Bechamelsås
- 1 bunt spenat- Bechamelsås
- 0.5 st ekbladssallad- Sallad
- 0.5 st frisébladssallad- Sallad
- 2 nypa dill- Sallad
- 2 nypa persilja- Sallad
- olivolja- Sallad
- 2 matsked (msk) citronsaft- Sallad
- flingsalt- Sallad
Gör så här:
Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort de skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamicosås.
Bechamelsås:
Gör en botten redning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten, och åt osten smälta.
Börja med att lägga pastaplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag.
Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter.
Sallad:
Skär ingredienserna. Ringla över olivolja, citronsaft och salt. Vänd runt försiktigt.