Hoppa till huvudinnehåll

Chocolate- and breadpudding

Det är ingen hemlighet att jag älskar sötsaker. Jag ska dammsuga New York på allt från choklad till muffins, berättar Niklas Ekstedt. Här kommer den första godbiten från New York.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Skär formfranskan i cm-stora tärningar. Smält smöret och blanda med brödet. Blanda grädde, mjölk, socker, ägg. Häll över bröd med smör och låt dra i ca 10 minuter. Låt russinen dra i lite rom. Lägg över brödsmeten i ugnssäkra portionsform. Sila av russinen och fördela dem i formarna. Riv över riven choklad, lite kanelstång och en aning muskotnöt.

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, tills puddingarna blivit fluffiga. Häll över vaniljsås och smält mörk choklad på toppen. Servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi